Mr Jazzman's Music For You!

Inspiration for new music in all areas, Jazz, Blues, Funk, Soul, Rock, Hip Hop, Roots Raggae etc . . .

Tonbruket – Le Var 2011

tonbruket swedish jazz

Under en tvåveckors period har jag varit drabbad av en smått jobbig musiktorka, men som tur är kom från ingenstans Tonbruket till min undsättning. En grupp jag länge känt till men inte riktigt tagit mig tiden att lyssna igenom mer ingående. Som så många vet så tar det ett tag för ”riktig” musik att fångas upp av alla sinnen, Tonbruket är just ett bra exempel på detta.

Musiken kan beskrivas som trolsk, mystisk och djup, nästan lite vemodig men ack så bra. Detta är ett bra hopkok av, jazz, psykadelisk rock och folkmusik helt enkelt. Låten som gjorde att jag halkade in på gruppen heter ”Le Var” och fanns inklämd på en skiva med blandade artister, In the sperit of jazz ”Magic Moments 5” från 2011, riktigt bra skiva rakt igenom.

Denna grupp, eller musikprojekt som kanske bättre passar in, är sammansatt av kontrabasisten Dan Berglund och gitarristen Johan Lindström. Tillsammans med, Andreas Werliin på trummor och klaviaturspelaren Martin Hederos som tidigare spelat i pop-rock bandet, The Soundtrack of Our Lifes.

Nedan länkar jag låten ”Le Var”, lyssnar man riktigt noga på dessa underbara toner så flyger alla mänskliga sinnen så småningom in i en djup granskog och traskar omkring där tills låten så småningom tar slut. Kan det bli skönare…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 27 mars, 2014 by in Allmänt, Jazz, Musik, Rock, Progg and tagged , , .
Follow Mr Jazzman's Music For You! on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: