Mr Jazzman's Music For You!

Inspiration for new music in all areas, Jazz, Blues, Funk, Soul, Rock, Hip Hop, Roots Raggae etc . . .

Phonetik – Love It Or Leave It 1998-99

Phonetik+crowded_house_07

Phonetik är en Hip-Hop musiker som verkar i den norrländska gamla industristaden Sundsvall. Han har länge varit en betydande pusselbit inom Sundsvalls musikliv. En artig man som oftast verkar i det dolda. Även om Phonetik är ett väl respekterat namn inom den svenska Hip-Hop scenen, så är han inte lika känd för den breda massan. Detta beror delvis på att denna man inte har något behov av att visa upp sig. Han är ingen person som sätter sig i TV-soffor och blottar sitt liv om det inte finns goda skäl för detta. Det är verkligen ett bevis på en sann skaparsjäl.

Nu till musiken då, Phonetik har pysslat med musik sedan 1990 talet, tonkonsten har skiftat karaktär genom åren. Hans tidiga stil visade upp en tänkande lekfullhet, medan musiken på senare år kanske är aningen mera djup och reflekterande.

Den låt jag har valt att dela med mig av är en, tankfull, melankolisk skapelse som för mig ibland kan få tiden att nästan stanna. Jag brukar vanligtvis ha svårt för svensk Hip-Hop då musiken så ofta känns som rena kopior, hämtade direkt från något ghetto kvarter borta i staterna. Men detta är något helt annat, direkt hämtat från den egna själen. Beatet kommer från den legendariska svenska Jazz och folkmusikern, Jan Johansson.

Eftersom det inte går att enbart ladda upp ljudspår till You Tube, så valde jag att koka ihop ett litet bildspel till musiken. Gjort av bilder som legat och dammat på min dator.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 5 mars, 2014 by in Allmänt, Hip-Hop, Musik and tagged .
Follow Mr Jazzman's Music For You! on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: